top of page
Unity of Being Retreat¨
essence drops_edited.jpg
Unity of Being.png
DSC04808-251.jpg

UNITY OF BEING - nondual tantra & embodiment
 

Welcome to 5 days deep dive into Awakening, inspired by the practices and view of nondual shaiva tantra.

The theme of our May retreat is the union of Shiva and Shakti, which depicts the nature of Reality in Kaula lineage of shaiva tantra. We will explore ways to repose in the still quiet center, which enables a grounded depth while immersed in embodied experience. This type of awake awareness eyes open and in fluid interaction with the world is the tantrik way of attuning with inherent unity of all Being.

We will dive into the experience of all emotion, thought and sensation as one singular field of vibration, dancing in intimate fusion with the radiant vast sky of awareness. There is no temporal process wherein two become one because from the beginning there has never been any separation. Each flash of direct experience is a consummate spontaneous union.

“Possessing the central Power, replete with the flood of all the feeling-states existing within; beautiful with the universal joy arising from essence-nature when it is stimulated by innate desire; beautiful with the nectar of complete creative emission; vibrating eternally — that is the union of Shiva and Shakti. It’s called Love.”

~ Mālinīślokavārttika ("Versified Commentary on the Mālinītantra"), Abhinavagupta
(transl. Christopher Hareesh Wallis & Ben Williams)

We decided to open this retreat to all who are interested - no previous background in shaiva tantra is required. 

There will be a bit longer practice sessions (up to one hour at time). We recommend daily meditation practice (15-25 min) one month prior to the retreat to prepare your body and mind for sitting still. More information in signing up.

 

ABOUT OUR APPROACH:

This retreat is a synthesis of the modalities of nondual tantra that we found most powerful on our own journeys when it comes to actualizing the goal of the path known as bodhi (awakeness).

The lineage of shaiva tantra is the main source of liberating insight and inspiration for this retreat that we have both been studying and practicing in depth. Christopher Hareesh Wallis is a teacher of ours from this tradition whose work on the original texts has made these teachings accessible for a vast amount of people in our time. As facilitators we draw from our background in various forms of yoga, tantra, meditation, inquiry, nondual therapy, dance, movement, somatics, trauma-informed therapy and nonviolent communication (NVC).

 

TIME:
The retreat begins Wednesday 20.9.2023 and participants can arrive from 16:00 onwards. The official program begins at 18:00.
The retreat ends Sunday 24.9.2023 after lunch and clean up. We are ready to drive home latest 18.00.

 

PRICE AND REGISTRATION:
**Earlybird** price (until 15.7. 2023) 550€/460€ (full time students and unemployed). After this 650€/560€.
The price includes the retreat program for 5 days, accommodation, four meals per day and sauna every night (payment plans available for those with low income).

 

 

VENUE:
We will stay in a beautiful retreat centre in the quiet countryside of southern Finland. An old village school building situated in the middle of fields and forests will offer generous space to practice and rest. The venue provides an atmosphere of calm and simplicity with beautiful surroundings that invite for walks and contemplation. There are different options for accommodation that will be chosen during the registration. For more detail
ls, please visit: http://lammiretreat.com/home/

 

FOOD:
We will have three meals per day including breakfast, lunch and dinner. Our catering is taken care of by an amazing culinary crafter. She will cook us delicious vegetarian and gluten free food during the whole retreat. Water boilers, coffee and tea will be supplied all day. There will be an evening snack also available after the program ends every evening.

 

FACILITATORS:

Viivi Jokela

Viivi Jokela shares about the universal wisdom of recognizing the nature of Reality and the deeper truth of what we are. Her background is in the lineage of nondual shaiva tantra (Kashmir shaivism), which she first encountered academically (MA), and later on experimentally as direct experience. She is especially inspired by the aesthetic aspect of the tantrik path: the innate capacity of consciousness to savor wonder and beauty in all life experience. Grounded on the awareness cultivation of the Direct Way, she integrates somatics, music, and ecstatic dance to explore this natural mode of being called Awakening. Her main teacher is Christopher Hareesh Wallis. Other teachers that she has studied with are Adyashanti (nondual zen), Paul Muller Ortega (shaiva tantra), Tenzin Wangyal Rinpoche (bön dzogchen), and Rupert Spira (Kashmir shaivism & advaita).

Gloria Salo
gloriasalo.fi/about

varaa
DSC03901-81_edited.jpg

Embodied Awakening - nondual tantra

 

Gloria ja Viivi täydentävät upeasti toisiaan luoden retriitille tunnelman, jossa on hyvä olla ja jossa jokainen voi löytää oman paikkansa. Ohjaajien pitkä kokemus perinteen harjoittamisesta, sen syvä kunnioittaminen ja kyky kuvata sanoin selittämätöntä tuovat vakaan pohjan myös omalle harjoittamiselle. Retriitit ovat olleet hyvin transformatiivisia kokemuksia ja voin suositella lämpimästi, sillä varoituksella, että todennäköisesti haluat tulla vielä uudestaankin. "

Jooga - ja meditaatioretriitti

 

" Arvostettava, ihailtava, syvällisen ammattimainen joogaopettaja, joka tuo ammattimaista sielukkuutta ja syvyyttä kaikkeen ohjaukseensa. Herkkyyden ja voiman kiehtova kombinaatio. <3 Kiitos."

 

" Kiitos Gloria jokaisesta viisaasta katseesta, syvällisyydestä, rauhasta ja voimasta. Joogahetkistä sekä ohjaamistasi työpajoista. Olet turvallinen ja läsnäoleva ohjaaja, joka on erityisen tärkeää sukeltuaakseen, antautuakseen ja heittäytyäkseen." - Laura, toimintaterapeutti

 

" Sinulta sain tällä retriitillä niin paljon, että se on vaikea pukea sanoiksi. Vaikka ensisijaisesti olet ikuinen oppija, niin sinulla on uskomaton opettamisen taito mitä olen harvoin kohdannut. Arvostan sitä miten pystyt antamaan joka kerta jokaiselle jotakin riippumatta siitä kuinka kauan he ovat meditaatiota tai joogaa harjoittaneet. Kiitos siitä. Sain uskomattomasti uutta inspiraatiota omaan harjoitukseeni ja motivaatiota syventyä sekä jatkaa harjoittamista. Olisin kiitollinen jos pääsisin oppimaan kanssasi lisää. Sulla on uskomaton huumorintaju!!!"

Valon ja varjon tanssi - pääsiäisretriitti:

 

Käytännönjärjestelyt retriitillä olivat sujuvat ja selkeät. Todella lämminhenkinen, salliva ja avarakatseinen retriitti. Sait luotua turvallisen ja kannustavan ilmapiirin. Koen, että olit aito oma itsesi etkä "peittynyt" ohjaajaroolin taakse. Kiitos siitä! <3 Paljon voimaantumista, oivalluksia, mahdollisuus myös kääntyä sisäänpäin jos tunsi tarvetta. Ihana kokonaisuus <3 ihana seremonia <3

Tantrik Live Ambient Ceremony 

 

"Huomenta Gloria

Kiitos aivan ihanasta seremoniasta eilen. Siellä oli sellainen olo, että mulle aidosti halutaan hyvää. Viisaus ja maadottuneisuus ohjauksessa, ja rohkeus myös. Siinä oli tosi hyvä ottaa sekä ihania että haastavampia tunteita vastaan. Jälkiolo on ollut selkiytynyt ja kehossa niin hyvä olla.

Ja ihana musiikki tuntui kuuntelevalta, läsnäolevalta ja kaikin tavoin seremoniaa tukevalta! Laulu niin puhtaalta, oih."

Sacred Feminine Retreat - jooga, tantra ja tanssiretriitti naisille

 

Ihana naiseus retriitti on ollut tajunnanräjäyttävä, hyvin poikkeuksellinen kokemus ! Aivan upea matka naiseuteen. Kiitos koko tiimi, olette timanttisia <3 Erityiskiitos Glorialle, olet huippu fasilitoija, niin inspiroiva ja kaunis, sisältä ja ulkoa! KIITOS KIITOS KIITOS "

 

Kiitos rakas Gloria tilan luomisesta ja kanavoinnista. Tavassasi pitää tilaa on jotain niin kaunista, puhdasta ja maagista. Kiitos rohkeudesta ja ihmisyydestä. Kiitos kivusta ja sen jakamisesta. Kiitos etät kanavoit viisautta, herkkyyttä ja autenttisuutta. Retriitin aikataulu oli lempeä ja pidin kokonaisuuden rytmistä ja rakenteesta. Kiitos, että voidaan jakaa elämän tanssia!

Luminous Presence Retreat, Levi, Lapland - nondual tantra

 

Sanat tuntuvat edelleen ontoilta ja merkityksettömiltä tätä kirjoittaessa sillä kokemus on paljon väkevämpi mitä sanoin pystyy kuvaamaan. 

 

Kiitollisuus täyttää mielen ja omituinen möykky kiipeää kurkunpäähän kun palaan koettuun ja jaettuun tai mitä sitten tapahtuikaan lentokoneen laskeuduttua Helsinki-Vantaalle.

 

Paluu takaisin kehä kolmen kupeeseen ei sujunut kivuttomasti vaan kontrasti oli niin jyrkkä, että keho ei pysynyt enää mielen tahdissa, vaan vaati pysähtymään väkisin. Pysähdys toki tarjonnut merkittävästi aikaa sanojen etsiskelylle ja muulle sulattelulle, mutta ilahduttaavaa oli havaita, ettei tätä kalutakkaan niin nopeasti loppuun vaan makusteltavaa riittää varmasti ohi loppiaisen.

Summa summarum; Ristiriitainen tunne, tuntuu siltä kuin olisi loikannut pimeältä kielekkeeltä näkemättä pohjaa ja tämä ei nyt vaivaa. Mikä on todellista ja mikä vain kytevästä nuotiosta nousevaa savua? Vapautunut tunne siitä, että uskalsin ottaa ensimmäiset askeleet teidän jäljessä tiellä vaikka en tunnekaan matkaa.

Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti

 

Kiitos. Retriitti oli mielestäni taianomainen. Koin toteutuksessa hyvää tasapainoa vapaa-ajan ja suunnitellun ohjelman välillä. Itseäni erityisesti viehätti yhteiset piirit ja jakaminen. Tämä oli ensimmäinen retriitti missä olen ollut. Ennakko odotuksia ei juurikaan ollut. Opin paljon uutta ja koen löytäneeni täysin uuden maailman.

 

Koen, että tämä retriitti oli niitä hetkiä jotka jakaa elämää ennen ja jälkeen ajanjaksoihin. Koen, että tulen myöhemmin katsomaan taaksepäin ja näen, että tästä lähti jotakin liikkeelle ja samaan aikaan tiedän sen jo nyt olevan jatkumoa sille mikä on lähtenyt liikkeelle joogastudioon ensimmäistä kertaa astumisen myötä. 

 

Kiitos siis vielä kerran.  <3 

testimonials
Testimonials Luminos Presence
Embodied Wholeness
embodied wholeness_edited.jpg
embodied wholeness.jpg
Feature-Mironel2.png
embodied wholeness_edited.jpg

EMBODIED WHOLENESS MIDSUMMER RETREAT

Welcome to the Embodied Wholeness Retreat! Join us for a deep dive into the magic of the human experience, and the healing power of integrating all our different parts into an integral whole!

We are all on a journey to wholeness. Wholeness is the experience of embracing and welcoming all of who we are in our own awareness. This means being loving and present to parts of ourselves that hold pain or shame so these energies can be integrated into the whole. Embodied Wholeness is the experiential process of connecting to our deepest values, to express them and live them in our choices.

This retreat will be dedicated to self-connection that supports authentic and meaningful ways of living and relating. Our authenticity is an expression of our freedom: being and acting from who we honestly are. It takes courage and awareness to express and live our core values in relationships, work and daily life. We will practice yoga, tantric practices and emotional integration methods to cultivate deep connection, wholeness and well-being on all levels.

At the retreat we will experience:

Nonviolent Communication practices
Living Compassion
Shadow work
Power of ritual
Circle work
Yoga & Meditation
Breath-work
Interrelated meditative practices
Delicious vegetarian food
Sauna & nature
Ecstatic Dance

VENUE:
We will stay in a beautiful retreat centre in the quiet countryside of southern Finland. An old village school building situated in the middle of fields and forests will offer generous space to practice and rest. The venue provides an atmosphere of calm and simplicity with beautiful surroundings that invite for walks and contemplation. There are different options for accommodation that will be chosen during the registration. For more detai
ls, please visit: http://lammiretreat.com/home/

FOOD:
We will have three meals per day including breakfast, lunch and dinner. Our catering is taken care of by an amazing culinary crafter. She will cook us delicious vegetarian and gluten free food during the whole retreat. Water boilers,coffee and tea will be supplied all day.

TIME:
The retreat begins Wednesday 21.6.2023 and participants can arrive from 16:00 onwards. The official program begins at 18:00.
The retreat ends Sunday 25.6.2023 after lunch and clean up.

PRICE AND REGISTRATION:
**Earlybird** price (until 15.4.2023) 560€/460€ (full time students and unemployed). After this 660€/560€. The price includes the retreat program for 5 days, accommodation, four meals per day and sauna every night (payment plans available for those with low income).


 

 

 

You are warmly welcome!
Gloria & Mironel

 

FACILITATORS:

Mironel de Wilde

Mironel is a certified trainer with the Center for Nonviolent Communication (CNVC) and an RYT200 certified yoga teacher. He has studied and practiced various forms of spiritual and personal growth since he was a teenager in the 1990’s and committed to yoga as a spiritual path in 2001. He began teaching yoga in 2004 and has trained and taught across Europe, Asia and North America. His first contact with Nonviolent Communication (NVC) in 2014 changed his life perspective. He has been living and sharing NVC since then and continues to study in depth with some of the most experienced and innovative NVC trainers in the world.

Mironel strives to live in full authenticity, compassion and empowerment.
He is now based in Nepal working to train trainers for NVC in schools, mediation and counselling. He comes to Europe for special occasions such as this offering!

He is also a film-maker and you can see more of his offerings, articles and films at mironeldewilde.com.

Gloria Salo
gloriasalo.fi/about

bottom of page