top of page

RETRIITIT

Tulevat retriitit

 

TULEVAT RETRIITIT:

Sacred Feminine Retreat - tantra, yoga and embodiment for women 23. - 26.2.

 

Essence Drops Retreat 15. -19.3.

 

Easter Weekend Immersion 7. - 9.4.

 

Sacred Pause Retreat - Advanced 10. - 14.5.

 

Embodied Wholeness Retreat - Tantra, Yoga & Living Compassion 21. - 25.6.

 

Tantra & NVC Weekend Immersion for couples 1. - 2.7.

Sacred Feminine Retreat
SACRED FEMININE_edited.jpg
SACRED FEMININE.jpg
DSC03901-81_edited.jpg
varaa

SACRED FEMININE RETREAT 23. - 26.2.

 

Tervetuloa neljän päivän syväsukellukseen naiseuden moninaisiin muotoihin ja mahdollisuuksiin; sen pyhyyteen, alkukantaisuuteen, syvyyteen, herkkyyteen, voimaan ja luovuuteen.

Retriittiohjelma koostuu jooga-, meditaatio- ja tantratyöpajoista, naispiireistä, rituaaleista ja tunteiden alkemiasta. Sen lisäksi syvennymme luoviin, taideterapeuttisiin menetelmiin.

Kaikki naiset jotka kuulevat kutsun ja tuntevat sykähdyksen rinnassaan ovat tervetulleita. Toivomme että retriitille tuleva ryhmä koostuu eri ikäisistä ja taustaisista naisista. Aikaisempaa kokemusta joogasta tai tantrasta ei tarvita. Riittää että naiseus puhuttelee ja on teema, jota haluaa tutkia ja itsessään tunnustella.

Retriitin ohjaavat jooga-, meditaatio- ja tantraohjaaja sekä terapeutti Gloria Salo ja psykoterapeutti ja joogaohjaaja Mervi Elfving.

Retriitillä syvennymme seuraaviin teemoihin:

*Oma suhde naiseuteen ja naisellisuuteen, sen iloihin ja haasteisiin
*Itsetunto ja itseluottamus
*Luova itseilmaisu
*Sensuaalisuuden ja aistillisuuden voima
*Syvä ja myötätuntoinen yhteys itseen 
*Nähdyksi ja kuulluksi tuleminen
*Tunne - ja tarvetietoisuus (NVC)
*Luovuus ja taideterapeuttiset menetelmät
*Turva ja luottamus
*Tietoinen pysähtyminen ja lepo
* Rituaalin voima

Retriitillä käytetyt menetelmät pohjaavat vetäjien pitkään kokemukseen ja laaja-alaiseen osaamiseen itsetuntemuksen, tietoisuustaitojen (mindfulness), tanssin, liikkeen, kehollisuuden, tantran, meditaation, terapeuttisten menetelmien ja joogan kentillä. Harjoitusten lomassa on vapaa-aikaa käydä kuljeskelemassa lähimetsissä, levätä, tanssia ja viettää aikaa yhdessä. Sauna on lämmin joka päivä. Nautimme retriitillä rakkaudella valmistettua eettistä kasvisruokaa!

*** 

Retriittikeskus on todella tilava, saliin mahtuu neljäkymmentä henkeä. Otamme retriitille vain osan keskuksen kapasiteetista, joten jokaisella osallistujalla on ympärillään tilaa niin harjoituksen aikana kuin ruokailleissa ja nukkumistiloissa.


***

AIKA:

to 23.2. - su 26.2

Paikalle voi saapua torstaina klo 16 eteenpäin ja laskeutua rauhassa tilaan.  Tarjolla on silloin tervetuliaislounas. Retriitin virallinen ohjelma alkaa klo 18.00

Sunnuntaina lähdemme kotiin noin klo 17.00 yhteisen loppusiivouksen jälkeen 💛

HINTA:

Early Bird: (20.1.2023 asti) 499€/399€ (opiskelijat ja työttömät)

Late Bird: 599€/499€ (21.1. ->)

Hinta sisältää retriitin ohjelman, majoituksen, kolme kasviasteriaa päivässä ja saunan ja iltapalan joka ilta.

Retriitin voi maksaa myös Edenredin virkistyseteleillä. 

--

 

Klikkaa alta ja pääset ilmoittautumaan retriitille:


 

--


PÄIVÄOHJELMA: 

Aamut aloitetaan meditaatiolla kynttilänvalossa ja tanssillisella Feminine Flow -joogaharjoituksella, jonka avulla heräämme pehmeästi uuteen päivään ja kuuntelemme kehomme voimaa ja viisautta.

Aamupäivän työpajassa tutustutaan johonkin retriitin kantavista teemoista keskustelupiirien, tietoisuustyöskentelyn, meditatiivisten metodien, itsereflektion ja tantristen harjoitusten avulla.

Iltapäivisin nautimme aisteihin laskeutumisesta, liikkeestä, luovuudesta ja terapeuttisista menetelmistä.

Illat päätämme pehmeään, hermostoa rauhoittavaan iltajoogaan tai rentouttaviin bodywork sessioihin ja iltameditaatioon.

Retriitillä keskitytään myös seremoniallisuuden ja siirtymäriittien tuomiseen takaisin osaksi naiseuden elämänkaarta.


AIKATAULU

(Suuntaa antava)


8.00 - 9.30 Aamumeditaatio ja Feminine Flow aamuharjoitus

9.30 - 10.30 Aamiainen

11.00 - 13.00 Tantra workshop

13.00 - 14.00 Lounas

16:00 - 18:00 Ekspressiivinen taideterapia workshop

18.00 - 19.30 Päivällinen

20:00 - 21:00 Iltaharjoitus: restoratiivinen jooga/bodywork ja iltameditaatio

21:00 -> Sauna ja vapaa-aika

--

RUOKAILU:

Tarjolla on kolme herkullista kasvisateriaa päivässä: monipuolinen aamiainen, ravitseva lounas sekä päivällinen. Nälkäisille on tarjolla myös iltapalaa iltaohjelman loputtua.

VENUE:

Lammin buddhalainen retriittikeskus tarjoaa tunnelmallisen ja seesteisen ympäristön retriitille. Vanhasta kyläkoulusta kunnostettu keskus sijaitsee peltojen ja metsän keskellä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Keskuksesta löytyy muutamia erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista saat lisää informaatiota rekisteröitymisen yhteydessä. Lisää tietoa Lammin keskusesta löydät täältä: http://lammiretreat.com/home/

SAAPUMISOHJEET:

Voit saapua paikalle omalla autolla. Kartta: https://goo.gl/maps/HBMSY8b8JhR2

Saapuminen junalla ja/tai bussilla:
www.vr.fi ja www.matkahuolto.fi
Lähimmät juna-asemat ovat Hämeenlinna tai Lahti. Juna-asemalta ota bussi kohteeseen Lammi (Hämeenlinna). Bussit Lammille kaikista isommista kaupungeista kulkevat Hämeenlinnan tai Lahden kautta.

Kimppakyyti (Google Doc):
Rekisteröitymisen yhteydessä lähetämme sinulle linkin jaettuun dokumenttiin jossa osallistujat voivat sopia yhteiskyydeistä, sekä kimppataxeista Lammille juna- tai bussiasemalta (10km).

--

OHJAAJAT:

Gloria Salo ja Mervi Elfving

Mervi Elfving:

"Olen opiskellut joogan, mindfulness menetelmien ja erilaisten henkisten harjoitusten parissa aktiivisesti 12 vuotta ja valmistunut joogaopettajaksi vuonna 2016, (RYT 200). Tällä hetkellä joogaopintoni painottuvat klassiseen nondualistiseen shaiva tantraan. 

Akateemiselta koulutukseltani olen HTM, (sos. ja terveystieteet) ja Valviran hyväksymä VET-psykoterapeutti. Psykoterapia suuntaukseni on painottunut kriisi-, trauma- ja perheterapiaan, jonka lisäksi olen opiskellut kiintymystraumoihin liittyvää hoitomenetelmää DDP:tä, sekä ekspressiivisen taideterapian menetelmäopintoja.

Olen erityisen kiinnostunut ihmisenä olemisen moninaisuudesta ja siihen liittyvästä itseymmärryksen ja itsemyötätunnon kehittämisestä, samoin kuin vuorovaikutukseen liittyvistä teemoista. Itsetuntemuksen lisäämisessä pidän erityisen hyödyllisenä työkaluna taideilmaisun eri muotoja, jotka ovat olleet rakkaita myös itselleni, jo lapsesta saakka. 

Ekspressiivisen taideterapian poikkitaiteellisilla menetelmillä, musiikki/ääni, liike/tanssi, kuvallinen ja sanallinen ilmaisu, sekä draama, on mahdollista saada näkyville sellaisia osia itsestä, jotka eivät vielä ole täysin pelkän sanallisen ilmaisun saavutettavissa ja tätä kautta lisätä kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä ja hyväksyntää itsestä. Menetelmien käyttö ei vaadi mitään kokemusta käytettävistä taidemuodoista; niitä voi lähestyä rauhassa ja tunnustellen, täysin omalla ja uniikilla, sekä itselle turvalliselta tuntuvalla tavalla. Taideprosessi voi myös mahdollistaa autenttisen läsnäolon hetken itselle, jossa voi toisaalta paradoksaalisesti, hetkeksi myös unohtaa itsensä.."

Gloria Salo:

gloriasalo.fi/about

testimonials
DSC03901-81_edited.jpg

Sacred Feminine Retreat - jooga, tantra ja tanssiretriitti naisille

 

Ihana naiseus retriitti on ollut tajunnanräjäyttävä, hyvin poikkeuksellinen kokemus ! Aivan upea matka naiseuteen. Kiitos koko tiimi, olette timanttisia <3 Erityiskiitos Glorialle, olet huippu fasilitoija, niin inspiroiva ja kaunis, sisältä ja ulkoa! KIITOS KIITOS KIITOS "

 

" Kiitos rakas Gloria tilan luomisesta ja kanavoinnista. Tavassasi pitää tilaa on jotain niin kaunista, puhdasta ja maagista. Kiitos rohkeudesta ja ihmisyydestä. Kiitos kivusta ja sen jakamisesta. Kiitos etät kanavoit viisautta, herkkyyttä ja autenttisuutta. Retriitin aikataulu oli lempeä ja pidin kokonaisuuden rytmistä ja rakenteesta. Kiitos, että voidaan jakaa elämän tanssia!

Jooga - ja meditaatioretriitti

 

" Arvostettava, ihailtava, syvällisen ammattimainen joogaopettaja, joka tuo ammattimaista sielukkuutta ja syvyyttä kaikkeen ohjaukseensa. Herkkyyden ja voiman kiehtova kombinaatio. <3 Kiitos."

 

" Kiitos Gloria jokaisesta viisaasta katseesta, syvällisyydestä, rauhasta ja voimasta. Joogahetkistä sekä ohjaamistasi työpajoista. Olet turvallinen ja läsnäoleva ohjaaja, joka on erityisen tärkeää sukeltuaakseen, antautuakseen ja heittäytyäkseen." - Laura, toimintaterapeutti

 

" Sinulta sain tällä retriitillä niin paljon, että se on vaikea pukea sanoiksi. Vaikka ensisijaisesti olet ikuinen oppija, niin sinulla on uskomaton opettamisen taito mitä olen harvoin kohdannut. Arvostan sitä miten pystyt antamaan joka kerta jokaiselle jotakin riippumatta siitä kuinka kauan he ovat meditaatiota tai joogaa harjoittaneet. Kiitos siitä. Sain uskomattomasti uutta inspiraatiota omaan harjoitukseeni ja motivaatiota syventyä sekä jatkaa harjoittamista. Olisin kiitollinen jos pääsisin oppimaan kanssasi lisää. Sulla on uskomaton huumorintaju!!!

Valon ja varjon tanssi - pääsiäisretriitti:

 

" Käytännönjärjestelyt retriitillä olivat sujuvat ja selkeät. Todella lämminhenkinen, salliva ja avarakatseinen retriitti. Sait luotua turvallisen ja kannustavan ilmapiirin. Koen, että olit aito oma itsesi etkä "peittynyt" ohjaajaroolin taakse. Kiitos siitä! <3 Paljon voimaantumista, oivalluksia, mahdollisuus myös kääntyä sisäänpäin jos tunsi tarvetta. Ihana kokonaisuus <3 ihana seremonia <3

Tantrik Live Ambient Ceremony - tapahtuma

 

"Huomenta Gloria

Kiitos aivan ihanasta seremoniasta eilen. Siellä oli sellainen olo, että mulle aidosti halutaan hyvää. Viisaus ja maadottuneisuus ohjauksessa, ja rohkeus myös. Siinä oli tosi hyvä ottaa sekä ihania että haastavampia tunteita vastaan. Jälkiolo on ollut selkiytynyt ja kehossa niin hyvä olla.

Ja ihana musiikki tuntui kuuntelevalta, läsnäolevalta ja kaikin tavoin seremoniaa tukevalta! Laulu niin puhtaalta, oih."

Luminous Presence Retreat, Levi, Lapland

 

"Sanat tuntuvat edelleen ontoilta ja merkityksettömiltä tätä kirjoittaessa sillä kokemus on paljon väkevämpi mitä sanoin pystyy kuvaamaan. 

 

Kiitollisuus täyttää mielen ja omituinen möykky kiipeää kurkunpäähän kun palaan koettuun ja jaettuun tai mitä sitten tapahtuikaan lentokoneen laskeuduttua Helsinki-Vantaalle.

 

Paluu takaisin kehä kolmen kupeeseen ei sujunut kivuttomasti vaan kontrasti oli niin jyrkkä, että keho ei pysynyt enää mielen tahdissa, vaan vaati pysähtymään väkisin. Pysähdys toki tarjonnut merkittävästi aikaa sanojen etsiskelylle ja muulle sulattelulle, mutta ilahduttaavaa oli havaita, ettei tätä kalutakkaan niin nopeasti loppuun vaan natustettavaa riittää varmasti ohi loppiaisen.

Summa summarum; Ristiriitainen tunne, tuntuu siltä kuin olisi loikannut pimeältä kielekkeeltä näkemättä pohjaa ja tämä ei nyt vaivaa. Mikä on todellista ja mikä vain kytevästä nuotiosta nousevaa savua? Vapautunut tunne siitä, että uskalsin ottaa ensimmäiset askeleet teidän jäljessä tiellä vaikka en tunnekaan matkaa."

Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti

 

"Hei Gloria!

 

Kiitos. Retriitti oli mielestäni taianomainen. Koin toteutuksessa hyvää tasapainoa vapaa-ajan ja suunnitellun ohjelman välillä. Itseäni erityisesti viehätti yhteiset piirit ja jakaminen. Tämä oli ensimmäinen retriitti missä olen ollut. Ennakko odotuksia ei juurikaan ollut. Opin paljon uutta ja koen löytäneeni täysin uuden maailman.

 

Koen, että tämä retriitti oli niitä hetkiä jotka jakaa elämää ennen ja jälkeen ajanjaksoihin. Koen, että tulen myöhemmin katsomaan taaksepäin ja näen, että tästä lähti jotakin liikkeelle ja samaan aikaan tiedän sen jo nyt olevan jatkumoa sille mikä on lähtenyt liikkeelle joogastudioon ensimmäistä kertaa astumisen myötä. 

 

Kiitos siis vielä kerran.  <3 "

Testimonials Luminos Presence
Essence Drops Retreat
essence drops_edited.jpg
essence drops.jpeg
retriiti_edited.jpg

ESSENCE DROPS RETREAT 15.3. - 19.3.

 

Welcome to 5 days transformative retreat about embodied awakening and the three ‘bindus’ or Essence Drops that constitute the totality of our embodied experience.

When we abide in direct experience there is amazing fullness to the reality of our senses. We are in touch with the mysterious aliveness that animates everything and expresses as everything. We connect with others and the world around us with fresh eyes and openness. Instead of interpreting our experience through the mind we taste the astonishing immediacy of That Which Is.

However, if we want to access this mode for more than just occasional glimpses, it is useful to have practice that supports this direct immediacy. Nondual shaiva tantra is a path of awakening that recognises aliveness as a doorway to the infinite presence-awareness that is our true nature. Cultivating natural rest in the still silent ground of being, together with absolute intimacy with all our experiences, is what makes this approach so potent.

This retreat focuses on the practices of tantrik yoga that assist in building a strong energy body that can digest any experience. We will dive into the three ‘bindus’ or Essence Drops that constitute the totality of our embodied experience. The practices taught are also useful in emotional digestion, a term referring to the integration of unresolved experiences such as trauma.

We will explore the key concepts essential to total intimacy with all experience. These include somatic awareness as pure sensation, genuine love and curiosity for the experience, and a capacity to drop the narratives associated with feelings so that we can experience all emotion in a raw, unfiltered manner.

No previous background in nondual shaiva tantra is required. Meditations are simple yet profound. Practice is weaved together with the exploration of undivided being that we call Awakening. Deliciously empowering embodiment practices - restorative yoga and ecstatic dance - are included in the program.

The program consists of:
* meditative contemplation (tattva bhavana)
* embodied yoga and somatic movement sessions
* deep and nourishing teachings and practices
* authentic sharing
* celebration and ecstatic dance
* rest and regeneration

There will be hours of silence to allow the powerful and integrative meditation practices to sink deeper, as well as hours for socializing and getting to know our ‘kula’; our fellow practitioners. We are nurtured by each other's intrinsic wisdom, delicious vegetarian food and daily sauna.

Welcome to this retreat to remember, explore and welcome the totality of who you are.

*****************

"Supreme is your completely pure nondual form: One, yet existing in many guises, pervading the universe that is flowing forth (within you), yet entirely free from change—it is known as the integral nature of Consciousness."
Kālikā-stotra verse 2, trans. by Christopher Wallis

*****************

TIME:

The retreat begins Wednesday 15.3.2023 and participants can arrive from 16:00 onwards. The official program begins at 18:00.
The retreat ends Sunday 19.3.2023 after lunch and clean up. We are ready to drive home latest 18.00.

 

PRICE AND REGISTRATION:

**Earlybird** price (until 7.2.2023) 540€/450€ (full time students and unemployed). After this 640€/550€.

The price includes the retreat program for 5 days, accommodation, three meals per day and sauna every night (payment plans available for those with low income).

To reserve your place please send an email to:
gloriasaloyoga@gmail.com

After receiving your email, we will send you payment info and some questions for you to answer like food allergies, accommodation preferences etc. Your place at the retreat will be secured after your registration and payment of a deposit of 100€. If you have any further inquiries, don't hesitate to contact us!

 

VENUE:
We will stay in a beautiful retreat centre in the quiet countryside of southern Finland. An old village school building situated in the middle of fields and forests will offer generous space to practice and rest. The venue provides an atmosphere of calm and simplicity with beautiful surroundings that invite for walks and contemplation. There are different options for accommodation that will be chosen during the registration. For more detail
ls, please visit: http://lammiretreat.com/home/

 

FOOD:
We will have three meals per day including breakfast, lunch and dinner. Our catering is taken care of by an amazing culinary crafter. She will cook us delicious vegetarian and gluten free food during the whole retreat. Water boilers, coffee and tea will be supplied all day. There will be an evening snack also available after the program ends every evening.

 

TRAVELLING TO THE VENUE:
By car:
Map link to the center: https://goo.gl/maps/HBMSY8b8JhR2.
By train/bus:
Check www.vr.fi and www.matkahuolto.fi for the most recent info. With a train you first have to go to Hämeenlinna or Lahti and then with the bus to “Lammi (Hämeenlinna)”. Busses go to Lammi from all major cities via Hämeenlinna or Lahti.
Ridesharing (Google Doc):
In the registration email we will send you a link to a doc where people can share car rides and to synchronise their arrival in Lammi with public transport for a shared taxi (10km) from the venue.
You are warmly welcome!
Gloria & Viivi
Please check the discussion area for the introduction of the teachers, and other information!

 

FACILITATORS:

Viivi Jokela

Viivi Jokela shares about the universal wisdom of recognizing the nature of Reality and the deeper truth of what we are. Her background is in the lineage of nondual shaiva tantra (Kashmir shaivism), which she first encountered academically (MA), and later on experimentally as direct experience. She is especially inspired by the aesthetic aspect of the tantrik path: the innate capacity of consciousness to experience wonder and beauty in all sense experience. Grounded on the awareness cultivation of the Direct Way, she integrates somatics, music, and ecstatic dance to explore this natural mode of being called Awakening. Her main teacher is Christopher Hareesh Wallis. Other teachers that she has studied with are Adyashanti (nondual zen), Paul Muller Ortega (shaiva tantra), Tenzin Wangyal Rinpoche (bön dzogchen), and Rupert Spira (Kashmir shaivism & advaita).

 

Gloria Salo

gloriasalo.fi/about

bottom of page